Servis Motor

MyT 5th Service

MyT 5th Service

Assalamualaikum semua… Ini post pertama bagi tahun 2021.. Macam biasa, negara kita masih dibelenggu dengan wabak Covid-19. Perubahan arahan dari MKN bagi setiap negeri berubah dari semasa ke semasa. Bergantung kepada jumlah kes yang berlaku. Perkara yang paling tak best apabila ada sekatan rentas negeri. Kalau setakat 2 minggu tu boleh la tahan lagi. Tapi bila arahan sekatan rentas negeri bersambung, letih oii..Tambah pula den duduk kat...

Read More

MyT 4th Service

MyT 4th Service

Assalamualaikum semua… Hari ni den cerita tentang 4th service MyT. Kali ni suasana berbeza kerana masih dalam Musim PKP. Sebelum tu, kalau anda ingin baca cerita tentang servis MyT, boleh tekan link dibawah yer.. My 1st Service My 2nd Service My 3rd Service So, kalau sebelum ni masa 3rd service den pakai minyak enjin Petronas F900. Minyak ni memang sedap dipakai terutamanya masa mula-mula…memang smooth je rasa. Tapi adakalanya bila...

Read More

MyT 3rd Service

MyT 3rd Service

Assalamualaikum Hari ni den nak kongsi pengalaman service MyT a.k.a tukar minyak hitam. Kali ni bezanya den tukar sendiri minyak hitam kat Seremban. Masa servis kali kedua, den minta tolong abang den. Kalau nak tahu lebih lanjut kisah tu, boleh terus ke link dibawah yer : MyT 2nd Service So untuk servis kali ketiga ni, den dah decide nak try mintak hitam Petronas F900. Masa 1st servis dulu pakai Yamalube dan 2nd servis pakai Silkolene. Minyak...

Read More

MyT 2nd Service

MyT 2nd Service

Assalamualaikum… Hari ni den nak kongsi servis untuk MyT buat kali kedua. Servis kali ni den tak buat kat kedai, hanya buat kat rumah sahaja. Kebetulan masa tu cuti sekolah dan cuti Hari Raya Aidilfitri (9 Jun 2019) Pada peringkat awal, den pergi beli minyak enjin dan filter minyak di kedai NS Speed Rasah. Kali ni den tukar selera pulak, nak try minyak silkolene. Tapi malangnya minyak gred 10w-40 takde stok kat kedai tu. Terpaksalah den...

Read More

MyT 1st Service

MyT 1st Service

Assalamualaikum… Hari ni nak cerita tentang MyT 1st service. Masa ambil MyT dulu, millage masa tu 19616 km. Sekarang ni millage dah 22910 km. Maknanya den dah guna 3294 km. Fuhh..itu baru guna 29 hari. Kalau ikut rekod dari owner lama, dia servis MyT pada millage 18215 km. Masa tu guna EO Ipone. Tu dia…minyak bangsawan tu. Hahaha..So maknanya den dah guna MyT dengan EO Ipone sejauh 4695 km. Sikit lagi nak sampai 5000 km. Next…...

Read More

Komen Terkini