Posts by admin

Selamat Tinggal MyFZ

Selamat Tinggal MyFZ

Assalamualaikum… Hari ni nak cerita sedikit bagaimana den dan adik den pergi ambil motor FZ150i dari Gerik nak bawa balik ke Seremban. Perancangan ni dibuat seminggu sebelum cuti sekolah. Kebetulan den cuti sekolah seminggu, jadi memang timing yang sangat sesuai untuk den plan dengan adik den untuk datang ke Gerik.  So dipendekkan cerita, den dah set dengan adik den untuk datang ke Gerik pada 14 Mac 2020, Sabtu petang dengan menaiki...

Read More

MyT 3rd Service

MyT 3rd Service

Assalamualaikum Hari ni den nak kongsi pengalaman service MyT a.k.a tukar minyak hitam. Kali ni bezanya den tukar sendiri minyak hitam kat Seremban. Masa servis kali kedua, den minta tolong abang den. Kalau nak tahu lebih lanjut kisah tu, boleh terus ke link dibawah yer : MyT 2nd Service So untuk servis kali ketiga ni, den dah decide nak try mintak hitam Petronas F900. Masa 1st servis dulu pakai Yamalube dan 2nd servis pakai Silkolene. Minyak...

Read More

Border Pass

Border Pass

Assalamualaikum…. Hari ni den nak bercerita tentang pengalaman den mendapatkan border pass kat pejabat imigresen Betong. Plan pada awalnya den tak tahu pun yang member den nak pergi border. Bila ada desas desus, tiba-tiba dia orang up dalam whatsapp nak pergi sana lepas waktu sekolah. Nasib baiklah lepas waktu sekolah tu den free. Tapi kali ni dia orang kata nak pergi dulu. Den pergi lewat sikit pukul 2.30 ptg. Selesai makan dan solat,...

Read More

KL – Gerik v1

KL – Gerik v1

Assalamualaikum…. Alhamdulillah…Selamat tiba di destinasi…630 pm dr KL…845 pm tiba di petron kuale..930 pm gerak..1018 pm tiba di maktab… Sepanjang perjalanan trafik lancar..Cuma banyak kereta menghala ke selatan dan jem di beberapa tempat..Dalam perjalanan juga selisih dgn abam² z8 dan gtr 1.4..Cuma x mampu den nak kejar..Tambah pula main cilok²..Huhu..xberani den.. Lepas je isi minyak kat petron, den...

Read More

MyT 2nd Service

MyT 2nd Service

Assalamualaikum… Hari ni den nak kongsi servis untuk MyT buat kali kedua. Servis kali ni den tak buat kat kedai, hanya buat kat rumah sahaja. Kebetulan masa tu cuti sekolah dan cuti Hari Raya Aidilfitri (9 Jun 2019) Pada peringkat awal, den pergi beli minyak enjin dan filter minyak di kedai NS Speed Rasah. Kali ni den tukar selera pulak, nak try minyak silkolene. Tapi malangnya minyak gred 10w-40 takde stok kat kedai tu. Terpaksalah den...

Read More

Komen Terkini