Border Pass

Border Pass

Assalamualaikum…. Hari ni den nak bercerita tentang pengalaman den mendapatkan border pass kat pejabat imigresen Betong. Plan pada awalnya den tak tahu pun yang member den nak pergi border. Bila ada desas desus, tiba-tiba dia orang up dalam whatsapp nak pergi sana lepas waktu sekolah. Nasib baiklah lepas waktu sekolah tu den free. Tapi kali ni dia orang kata nak pergi dulu. Den pergi lewat sikit pukul 2.30 ptg. Selesai makan dan solat,...

Read More

KL – Gerik v1

KL – Gerik v1

Assalamualaikum…. Alhamdulillah…Selamat tiba di destinasi…630 pm dr KL…845 pm tiba di petron kuale..930 pm gerak..1018 pm tiba di maktab… Sepanjang perjalanan trafik lancar..Cuma banyak kereta menghala ke selatan dan jem di beberapa tempat..Dalam perjalanan juga selisih dgn abam² z8 dan gtr 1.4..Cuma x mampu den nak kejar..Tambah pula main cilok²..Huhu..xberani den.. Lepas je isi minyak kat petron, den...

Read More

MyT 2nd Service

MyT 2nd Service

Assalamualaikum… Hari ni den nak kongsi servis untuk MyT buat kali kedua. Servis kali ni den tak buat kat kedai, hanya buat kat rumah sahaja. Kebetulan masa tu cuti sekolah dan cuti Hari Raya Aidilfitri (9 Jun 2019) Pada peringkat awal, den pergi beli minyak enjin dan filter minyak di kedai NS Speed Rasah. Kali ni den tukar selera pulak, nak try minyak silkolene. Tapi malangnya minyak gred 10w-40 takde stok kat kedai tu. Terpaksalah den...

Read More

1st Day Si Dia & MyT

1st Day Si Dia & MyT

Pada 27 Mac lepas merupakan 1st day & 1st time hantar si Dia dgn MyT… 30 min dari Tol Senawang ➡ Tol Sg Besi.. Bila tanya, “Macam mana, ok x?” Si Dia jawab “Ketor lutut”… Alamak…??? Bila sampai, cari kedai jap untuk breakfast..Alhamdulillah si Dia belanja..Macam ada apa² je ni…??? Daripada

Read More

MyT 1st Service

MyT 1st Service

Assalamualaikum… Hari ni nak cerita tentang MyT 1st service. Masa ambil MyT dulu, millage masa tu 19616 km. Sekarang ni millage dah 22910 km. Maknanya den dah guna 3294 km. Fuhh..itu baru guna 29 hari. Kalau ikut rekod dari owner lama, dia servis MyT pada millage 18215 km. Masa tu guna EO Ipone. Tu dia…minyak bangsawan tu. Hahaha..So maknanya den dah guna MyT dengan EO Ipone sejauh 4695 km. Sikit lagi nak sampai 5000 km. Next…...

Read More

Deal dengan Owner Tracer

Deal dengan Owner Tracer

Assalamualaikum… Hari den nak sambung kisah den deal dengan owner Tracer. Mamat ni keturunan Chinese dan duduk dikawasan Puchong. Den mula chat dengan dia pada 22 Feb 2019, Jam 1950. Chat pertama den dengan owner Tracer Screenshot kat atas merupakan chat pertama den dengan owner Tracer. Masa ni terfikir juga nak buat loan kedai. Tapi den perlu keluar deposit 10%. That’s means 10% x RM46k = RM4600. Fuuhhh….mana nak cekau duit...

Read More

Welcome MyT

Welcome MyT

Assalamualaikum… Bertemu kita kembali..Hari ni den nak kongsikan bagaimana bermulanya kisah den bersama MyT. Siapa MyT ni? MyT merujuk kepada My Tracer. Yes, buah hati den yang baru ni adalah dari model Yamaha MT09 Tracer. Model ni sama dengan model Yamaha MT09, cuma Tracer lebih kepada motor touring. Kalau tak silap, setting pun ada sedikit perbezaan. Untuk tau lebih lanjut pasal tracer, boleh tengok melalui link dibawah :...

Read More

Komen Terkini